Huivipakko Kilkkeellä – kokki kertoo.

Lauantaina oli Kilkkeen vierailupäivä, ja saimme haastatteluun Tuikkeen keittiökympin Tommi Koskisen, joka vastaa Tuike-kylän ruokahuollosta. Tuike on Tuikku-alaleirin kylä, jossa rekolalaiset asustavat 334A-savussa. Jos ette saa selvää, niin katsokaa itse. No, joka tapauksessa Tommi on vastuussa päivittäin noin 580 hengen ravitsemuksesta.

Vierailupäivänä Tuikkeen keittiössä syötettiin Tommin arvion mukaan noin 1200 henkeä, sillä vähän alle 600 leiriläisen lisäksi paikalla oli liki 600 vierailijaa. ”Keittiövuoro kestää vuorokauden ja vuoro vaihtuu aina lounaan jälkeen, jolloin poistuva vuoro briiffaa aloittavan vuoron.” Leirin keittiöhenkilökunnalla on siis joka toinen  vuorokausi vapaata, jolloin voi käydä esim. suihkussa, tai soittaa vaimolle, tai vierailla naapurileireissä ja tutustua muihin leiriläisiin.

Tommi kertoi, että tänään osa keittiöhenkilökunnasta oli unohtanut ottaa hiussuojan mukaansa. Keittiössä työskenneltäessä hiukset on peitettävä lakilla tai huivilla. Onneksi mukana oli ylimääräisiä huiveja, jotta kaikki saattoivat osallistua keittiötöihin täysipainoisesti. ”Pölyä on joka paikassa. Räkä on mustaa. Ja: keittiöhenkilökunnalle on omat suihkut.”

Kilkettä on jäljellä vielä viisi (5) päivää.

Keittiökymppi = keittiön vuoroesimies

Jätä kommentti